Find vej: Forside » Artikler » Enorm messe denne weekend: Hyg med politiet, mens afklædt kvinde males som lastbil

Enorm messe denne weekend: Hyg med politiet, mens afklædt kvinde males som lastbil

Lagt på gods.dk den 23-05-2014 af webmaster

Der er noget for enhver smag, når transportmessen Vestfyn Trækker afholdes i weekenden. Rigspolitiet og DR hjælper dig til sikrere kørsel uden bøder og køer, mens amerikansk kunstner genskaber anerkendt lastbilmaleri på næsten nøgen model. Årets største transportmesse, Vestfyn Trækker 2014 ved motorvejen i Ejby, byder på et utraditionelt kunstnerisk indslag. Umiddelbart efter folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt (V) fredag formiddag åbner udstillingen, prøver den amerikanske maler Ray Hill kræfter med bodypainting på Bridgestones stand. Kun iført g-streng lægger modellen Lærke velvilligt krop til.

– Ray Hill er internationalt anerkendt for sine unikke lastbiludsmykninger. Til gengæld har han aldrig malet på et menneske, så vi udfordrede Hill til at dekorere vores model med samme flotte motiv, som han netop har malet på vognmand Henrik Guldagers nye Volvo. Og lastbilen bliver opstillet ved siden af, så tilskuerne selv kan bedømme, hvilken udgave der er flottest, smiler Keld Andersen, salgs- og marketingchef for Commercial Products hos dækfirmaet.

Et sjovere møde med politiet
I transportbranchen er trafikbøder ofte femcifrede. Derfor giver det ekstra god mening at overholde reglerne, og på Vestfyn Trækker informerer Rigspolitiet om aktuelle lovkrav for at hjælpe branchen til højere trafiksikkerhed og færre bøder.

– Der er jo en masse regler og bestemmelser om alt fra køre- og hviletid til fastsurring af gods. Vi arbejder for at sikre bedre information og besvarer alle messegæsternes spørgsmål. Hvis vi ikke har svaret på rede hånd, vender vi tilbage efterfølgende. Lige nu gælder det især de nye kørekort- og sammenkoblingsregler, og messen er jo et noget sjovere møde med politiet, end når man først har gjort noget forkert, mener politiassistent Henrik Hammild fra Rigspolitiets Færdselssektion.

DR vil i dialog med chaufførerne
Også DR og Vejdirektoratets stand sætter fokus på sikrere og mere velfungerede trafik. DR P4, der samarbejder med Vejdirektoratet om trafikradio, ønsker en tættere dialog med professionelle vejbrugere for at gøre trafikvarslingen endnu bedre.

– Danskerne er kvikke til at ringe ind ved fx uheld og køer. P4 og Vejdirektoratet har også et fælles trafikrapportørkorps, som vi læner os særlig meget op ad. Her vil vi gerne have mange flere professionelle vejbrugere med, fordi de er vant til at vurdere situationer i trafikken og derfor kan rapportere meget præcist, forklarer Finn Andersen, der er trafikredaktør på P4. Han bemander sammen med fem andre eksperter fra DR og Vejdirektoratet den fælles stand.

Er du Danmarks bedste kranfører
Kranproducenten HIAB har netop indledt jagten på verdens bedste kranfører. SAWO, der er dansk forhandler af kranerne, afholder kvalifikationsdyst på Vestfyn Trækker, hvor man kan kæmpe sig til en plads i den internationale finale.

– Med en last hængende i krogen skal kranføreren køre forbi et antal dunke, under en bom og ned i en tønde. Nogle dunke på banen skal væltes, mens andre skal blive stående for ikke at give straftid. Tiden slutter, når kranen igen er parkeret, oplyser Vivian K. Knudsen, der er marketingansvarlig hos SAWO A/S.

13 tons på ladet uden surring
Brdr. Plagborg præsenterer en dugfrisk nyhed på sin stand. Som de første herhjemme kan firmaet levere ladopbygninger med såkaldt XL-godkendelse, der gør det lovligt at medtage op til 13 tons nyttelast uden fastsurring. Brødrene tog idéen op efter en henvendelse fra Danske Fragtmænd, som man sammen med den første danske XL-opbygning kan møde på Plagborgs stand.

– Vi har arbejdet med XL i et års tid. Da Danske Fragtmænd henvendte sig, tog det for alvor fart. Med godkendelsen skal kun gods ud over 13 tons surres, og det er meget tidsbesparende, fortæller partner Karl Erik Plagborg.

Fakta
Vestfyn Trækker – Transport & Logistik ved motorvejen i Ejby er årets største transportudstilling. På messen, der afholdes fra 23. til 25. maj, kan man møde 150 udstillere – herunder en lang række bilimportører, opbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel. Desuden deltager mange udbydere af tilbehør og serviceydelser samt brancheorganisationer og fagmedier. Messearealet er i år udvidet til 55.000 m2, og der forventes mellem 6.000 og 10.000 besøgende.