Find vej: Forside » Artikler » DB Schenker Logistics leverer træfsikkerhed

DB Schenker Logistics leverer træfsikkerhed

Lagt på gods.dk den 26-06-2013 af webmaster

Det internationale fodboldforbund FIFA valgte den tyske virksomhed GoalControl til officiel leverandør af målstregsteknologi ved dette års Confederations Cup i Brasilien. DB Schenker Logistics har stået for problemfri transport, indfortoldning og levering til tiden af målstregssystemerne til de brasilianske stadioner.

Specialister hos DB Schenker var ansvarlige for med luftfragt at transportere 6 komplette sæt hver med 14 højhastighedskamaraer, computere, IT-udstyr, kabler, samleudstyr og sågar fodbolde og pumper fra Tyskland til de 6 stadioner (Belo Horizonte, Recife, Brasilia, Salvador, Rio de Janeiro, Fortaleza). Efter levering blev systemerne, som hver fyldte omkring 25 m3, samlet og installeret.

Dirk Broichhausen, administrerende direktør for GoalControl, beskriver systemet på følgende måde: "Den nye målstregsteknologi fanger kontinuerligt boldens position i tre dimensioner. Så snart bolden krydser målstregen helt, sender det centrale beregningssystem et krypteret signal til dommerens ur på mindre end ét sekund."

Der var kun en kort tidsramme, hvilket udgjorde en særlig udfordring for DB Schenkers logistikeksperter: I nogle tilfælde havde vi kun 9 arbejdsdage til at sikre fragtkapaciteten, afhente godset i Würselen, sørge for fly- og told-formaliteter og levere det til de brasilianske stadioner. Systemerne skulle trods alt være installeret og afprøvet på stadionerne, inden testkampene afholdtes," udtaler Christian Schultze, chef for DB SCHENKERsportsevents, Schenker Deutschland AG. "Da der ikke er nogen direkte fragtfly til Rio, var vi nødt til at finde plads til alt godset på passagerfly," siger Schultze. Også for leveringer indenrigs i Brasilien er der store transportafstande. F.eks. ligger Rio hele 2.800 km fra Fortaleza. Ca. 140 m3 gods blev af DB Schenker afleveret i god behold til destinationerne.

Confederations Cup 2013, som afholdes fra 15.-30. juni, er en slags prøvekørsel for næste års fodbold-VM i Brasilien.